Startside

Salgshester

Avlshester

Ponniene

Skoing av hester

Om oss

Om Island

Om islandshesten

Lenker

 

Kontakt oss:
pkolnes@online.no

 

 

  

 

 

 

OM OSS


Stall-K ligger på Nodland i Førresfjorden, like ved Haugesund. 

Vil du komme på besøk for å se på hester, kan det være lurt å ringe oss for å få en nøyaktig beskrivelse av veien. 

Ring da: 52 77 34 16 eller en av våre mobiltelefoner: 90 09 75 96 eller 97 05 10 48

Vi som driver gården, heter Tone og Per Kolnes.

Vi har mer enn 40 års erfaring med avl, import og trening av islandshest, men også fra kursvirksomhet, konkurranseridning og salg.

Per Kolnes har internasjonal status som dommer for både avl og sport. Han har gjennom årene hatt mange tillitsverv i foreningene og er nå medlem av avlsutvalget i Norsk Islandshestforening, (www.islandshest.no). han sitter også i styret i Norsk Hestesenter (www.hest.no)

Tone Kolnes har gjennom årene hatt mange tillitsverv i  nasjonalt og internasjonalt foreningsarbeid og har vært sentral i det internasjonale arbeidet i over 20 år med 15 år i FEIF styret, først som sportsleder og senere som president fram til 2006. 

Både Per og Tone har også vært aktive ryttere og har deltatt i nasjonale og internasjonale ridekonkurranser for islandshest.

På gården finnes det nå 30 renrasede islandshester og 2 shetlandsponnier. I tillegg har vi 2 hester på Island. Alle de unge hestene er fra egen avl. Flere av avlshoppene er importert fra Island, og hingstene som blir brukt er kun av toppkvalitet, ofte hjemmehørende i andre nordiske land.